Ingrediente:
- 1-2 salate verzi proaspete
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 2-3 morcovi
- 100 g de bacon
- 2-3 oua
- 1-2 ardei
- Stoc de legume 2litri
- Otet dupa gustul dumneavoastra
- Sare, piper
Décor:
Smantana de gatit 35% grasime
Mod de preparare:
Se spala salatele frunza cu frunza sa nu existe nisip sau pamante pe frunze, dupa care se sterg bine de surplusul de apa, sau se pun la masina de uscat.
Ceapa, morcovi, ardeiul, pastarnacul se spala, curata, se spala din nou si se taie marunt .
Acestea se vor sota in unt si ulei.
Dupa aceea se adauga stocul de legume si lasam sa fiarba incet.
Salata o taiem facand-o rol(sul) in fasii foarte subtiri si o vom adauga la fiert, dupa ce legumele sunt fierte.
Tot atunci putem sa si saram.
Separat intr-o tigaie mai mare, non aderenta punem la prajit baconul(fara ulei), cand acesta este crispy se adauga cele doua-trei oua batute cu un praf de sare.
Facem o omleta, scoatem omleta si o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem fasii si o adaugam in supa noastra. O mai dam doar intr-un clocot, gustam de sare si oprim focul.
Puteti sa prajiti si separate baconul si sa faceti omleta fara bacon inclus, cum doriti dumneavoastra.
In momentul servirii, se poate adauga smantana de gatit 35% ca décor si de asemeni putem adauga otet pentru gust.
Lasă un răspuns