Ingrediente:
1 telina mare,
4-5 morcovi,
2 mere
1 capatana de usturoi,
300 gr de sunca York patrata,
2-3 linguri de gelatina pudra,
100 gr de unt,
maioneza cat sa se lege compozitia,
sare, piper
Pt dessign: rosii cherry, rosii galbene, masline, ceapa verde, frunze de patrunjel(leustean)si gogosar
Mod de preparare:
Telina si morcovi se curata si se rad pe razatoarea mica, merele se curata de coaja se rad pe aceeasi razatoare se storc si se amesteca cu celalalte legume.
Se sareaza si pipereaza, se curata si se sfarama usturoiul, se amesteca cu maioneza
(sa nu fie apoasa, merele se storc bine la fel si morcovul)
Se ia felia de sunca, se tamponeaza sa nu fie umeda si se umple cu aceasta compozitie felia, trebuie sa fie mare deoarece se va taia in 1/2.
Dupa ce s-au umplut se dau la frigider 30 minute.
Se scot de la frigider si incepe etapa de dessign. Se taie rosiile in 1/2, se aleg frunze frumoase de patrunjel, se taie in bucati mici gogosarii si maslinele. Gelatina se hidrateaza in apa rece, se pune la cuptorul cu microunde, sa se faca lichida.
Se trece la aranjarea rulourilor: se taie in jumatati si incep sa se aranjeze primele punem rosiile cherry(rosiile galbene) pe toate rulourile, se pune gelatina peste, dupa care punem frunzele de patrunjel, se unge cu gelatina din nou ca sa se fixeze, dupa care punem maslinele si se unge din nou cu gelatina, dupa fiecare bucatica de leguma asezata pe rulou se unge cu gelatina pentru a se fixa pe rulou.
Se pun gogosarii si din nou se unge cu gelatina, iar la sfarsit facem un cornet subtire si punem unt dupa care se da din nou cu gelatina.
Rolul gelatinei este exential asa ca mare atentie sa fie de buna calitate.
Se pun rulourile la frigider cand sunt gata se pun pe un alt platou si se servesc.
Pofta Buna
2 Comments
O minunatie rulourile tale cu cruditati !
Pot sa vin sa le degust ?
Cu mare drag, te astept.