Ingrediente:
-
Piept de porc cu grasime 1 kg,
-
ghimbir 2 bucati aproximativ 50 gr,
-
cimbru,
-
foi de dafin,
-
usturoi 1 capatana
-
boabe de piper,
-
tabasco
-
sosde soia aproximativ 5o ml doar la fiert
-
sos de soia 30 ml pt glazura
-
sare,
-
Ridichie chinezeasca alba, lunga sau ridichie normala,
-
1 grepfruit, unt 75gr,
-
miere 2 linguri,
-
30 ml sos Worchestershire,
-
pasta de rosii,
-
boia,
Mod de preparare:
Pieptul de porc se va taia bucati la 150-200 grame bucata. Ghimbirul se va taia grosier.
Punem apa la foc si adaugam ingredientele: pieptul de porc, ghimbir, sos soia, usturoi, boabe piper, fr. de dafin.
Se fierbe aproximativ o ora.
Optional: scortisoara si cuisoare, anason pentru un gust mai aromat si mai oriental.
Pregatim o glazura:
dupa cum urmeaza: sos soia 30 ml, sos Worchestershire 30 ml, ardei iute, miere 2 linguri,tabasco, plus ghimbir ras si jumatate de capatana de usturoi, pasta de rosii se face un amestec, chilly, poti sa pui si sos BBQ optional.
Dupa ce este fiert se scoate si se pune in cratita unde se va da la cuptor.
Se pun cuburi de unt in tava punem putin sos putem pune si boia afumata sau sos BBQ in acest amestec.
Punem carnea si glazura din abundenta peste carne si dam la cuptor la T 200 de grade 15-20 de minute.
Separat luam o ridichie alba o curatam si facem panglici/ribon si o vom marina cu suc de grapefruit si ulei de masline.
Se serveste o bucata de carne cu panglicile de ridichie alba pudrate cu boia deasupra.
Daca nu gasim ridichie chinezeasca, cumparam ridichii normale si le vom curata, spala si felia subtire si se vor marina in acelas suc de grapefruit.
Daca vrem crunch soriciul dupa fierbere, se unge soriciul cu zeama de lamaie sau se maseaza cu bicarbonat si se va pune in tava la cuptor.
Se poate servi si fara garnitura dar putem servi si cu o garnitura din legume. Morcovi, brocolli, trase la tigaie cu putin unt, sare si usturoi. Servim preparatul cu sosul din tava ca in imaginile alaturate.

Lasă un răspuns