Drob

21 septembrie 2022
  • Ingrediente:
  • 6-7 legaturi de ceapa verde
  • 7 oua
  • 2 cepe potrivite
  • 750 g de carne tocata (porc/vita), traditional ar fi de miel dar am o intoleranta mare, asa ca am adaptat
  • 750 g de organe (400 g ficat porc, 200 g inima porc, 200 g plamani porc, 150 g rinichi porc)
  • 1 bucata prapor
  • boia, sare, piper, ulei


Drob

Mod de preparare:

  • Se toaca verdeturile, separat se curata organele si se taie in bucati mai mici, rinichii se pun pentru ½ de ora in otet sa le dispara mirosul dupa ce am fost curatati bine, dupa care se vor da prin masina de tocat, se sareaza, pipereaza si se amesteca cu verdeata.Separat se taie marunt 2 cepe si se calesc in putin ulei, dupa ce s-a aurit un pic se scot si se amesteca cu carnea tocata, se sareaza si se pune boia. Se amesteca totul organele cat si carnea cu 3-4 oua pana rezulta o pasta.
  • Se pune la fiert 3 oua, se vor fierbe tare. Se ia un prapor(e) care se va aseza intr-o tava de chec care in prealabil a fost unsa cu putin ulei.Se adauga jumatate din pasta rezultata se introduc cele trei oua fierte dupa care se completeaza cu compozitia ramasa, astfel incat ouale sa fie asezate la mijlocul compozitiei in interior.
  • e inchide cu praporul si se va bate un ou pe deaspura dupa care se va da la cuptor. Se presara boia pe deasupra.

    Se lasa la cuptor 45 de minute dar evident se incearca faca mai trebuie lasat il mai lasati si verificati, cand este gata se scpoate de la cuptor se lasa sa se raceasca dupa care se va taia felii si poate fi servit.

  • Drob
    Pofta Buna.

Lasă un răspuns