Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi.
Se scurge apa si se da la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se ulei se continua fierberea.
Separat se curata, spala si toaca marunt legumele: ceapa, ardeiul si usturoiul se rade morcovul si pastarnacul pe razatoarea mica.
Alaturi se taie feliute subtiri de kaizer si se vom cali impreuna cu zarzavatul, se sareaza, pipereaza si se lasa pana se inmoaie legumele.
Dupa ce legumele si kaizerul s-au calit se trec in oala unde fierbe fasolea, continuandu-se fierberea.
Se gusta din cand in cand, pentru a potrivi gustul cu sare, piper, boia si cimbru.
Se adauga bulion sau sos de tomate dupa preferinta si gust.
Timpul efectiv de fierbere daca fasolea este proaspata si se lasa la inmuiat de seara ar trebui sa fie 1 – 1 ½ ore.
Pentru servire cat mai traditionala ciorba de fasole se pune intr-o chifla sau intr-o painica neagra.
Care a fost ori taiata in doua jumatati egale ori i s-a taiat un capacel din partea de sus, pe unde se scoate miezul de paine, lasandu-se cam, 1-1,5 cm in partea de jos a painii.
Pentru ca aceasta sa nu se inmoaie foarte repede, dupa care aceasta se va umple cu ciorba de fasole se poate adauga marar tocat daca se doreste.
Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet(otet balsamic).O mancare traditionala romaneasca care incanta prin gust, simplitate si autenticitate.
Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet(otet balsamic).O mancare traditionala romaneasca care incanta prin gust, simplitate si autenticitate.
Pofta Buna.
Lasă un răspuns