Ingrediente:
- 1 kg de burta prefiarta
- 1 ciolan de vita
- 1 telina
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 8 catei de usturoi
- 4 oua
- 350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
- 200 ml smantana
- 150 ml iaurt
- 3 litri apa pentru fiert
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei
- piper, sare
Mod de preparare:
Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert tot odata se pune si un ciolan de vita.
Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta.
Luam spuma, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea.
Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba, punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.
Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pe razatoarea mica.
Il stoarcem de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand al adauga mai tarziu.
Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient, vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute.
Acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei(atentie nu prea mult ulei).
Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA, se ia un polonic de ciorba si se va adauga peste amestecul de oua, smantana si iaurt(liezon) se pune treptat in oala pentru a nu se branzii, trebuie tempearata caldura. Adaugam incet si treptat.
Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.
Timp 02:15 minute
Lasă un răspuns