Ingrediente:
- ½ de rata
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- 1 pastarnac
- 3-4 cartofi
- Bors
- Suc de rosii
- Leustean
- Ardei iute
- Unt, ulei S
- are, piper
- Buquet garni: in frunza de praz de 5-6 cm, punem 2 crengute de cimbru, de patrunjel si o frunza de dafin, legam bine cu ata alimentara si il adaugam in ciorba cand adaugam si legumele.
Mod de preparare:
Spalam si curatam leguminoasele(telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita, ceapa se taia marunt.
Intr-o cratita adaugam unt si ulei punem ceapa dupa ce si-a schimbat culoarea fara a se arde adaugam cubuletele de legume si le vom sota.
Vom lua o oala in care punem apa si saram, adaugand rata portionata si lasam sa fiarba. Aruncam prima apa, adaugam rata din nou si continuam fierberea.
Spumuim de cel putin doua ori dupa care adaugam legumele care au fost in avans sotate si un buquet garni(format din: cimbru, praz/patrunjel si foi de dafin).
Dupa ce legumele si carnea sunt fierte se adauga si cartofi taiati si ei in cubulete mici si se continua fierberea.
Dupa ce si cartofii sunt fierti, exista doua variante, putem scoate bucatile de carne si vom toca cubulete carnea sau se lasa bucatile de carne intregi in ciorba.
Adaugam pasta de tomate si dupa cinci minute borsul, putin leustean, lasam sa fiarba bine borsul si oprim focul.
Final:
Scoatem buquest garni-ul. La final se adauga leustean in cantitate mai mare. Se serveste cu ardei iute.
Pofta buna
Lasă un răspuns