Bors de Sfecla

9 octombrie 2022

Bors de Sfecla

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 1 sfecla potrivita
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 litri de apa
  • 1 plic de bors Magic
  • 1 borcanel de iaurt mic
  • sare si leustean
  • 200 ml  pasta de rosii
  • Mod de preparare:

  • Se spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal.
  • Legumele se pun in tigaie in care a fost pus uleiul si se calesc un pic, dupa care se adauga 1 pahar cu apa, se pune capacul la oala si se continua fierberea aproximativ 10 minute.
  • Cand legumele s-au inmuiat se pun 3-3,5 litri de apa.
  • Se lasa sa fiarba inca 10-15 minute, apoi se adauga sfecla rosie care a fost curatata si tocata in cubulete, continuandu-se fierberea.
  • Se lasa la fiert 20-30 de minute se adauga borsul Magic.
  • Pasta de tomate si leusteanul se mai da intr-un clocot.Se poate servi ca in imaginile alaturate se va adauga borcanelul de iaurt si se va decora cu felii foarte subtiri de sfecla.
  • bors, sfecla

    Pofta Buna este buna atat rece cat si calda.

Lasă un răspuns