Impartasim aceeasi pasiune pentru calatorii si gastronomie si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culturala si culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare. Nimic nu este imposibil, daca exista: dorinta, vointa si putinta, acesta este citatul dupa care ma ghidez in viata si am reusit in ce mi-am propus.

ARTICOLE

RECENTE

Excursie in Iordania

Excursie in Iordania De mult timp imi propusesem sa fac o excursie in Iordania, auzisem ca este la mare cautare, drept pentru care am inceput sa fac  research-ul necesare pentru aceasta excursie. Am verificat ofertele hotelurilor si evident pretul biletelor de avion  ale companiilor care deservesc aceasta tara. Nu in ultimul rand am citit cam […]

Supa de salata verde cu omleta si  afumatura

Ingrediente: 1-2 salate verzi proaspete 1 ceapa 1 pastarnac 2-3 morcovi 100 g de bacon 2-3 oua 1-2 ardei Stoc de legume 2litri Otet dupa gustul dumneavoastra Sare, piper Décor: Smantana de gatit 35% grasime Mod de preparare: Se spala salatele frunza cu frunza sa nu existe nisip sau pamante pe frunze, dupa care se […]

Supa-Crema de morcovi pentru 5 portii

Nu credeam ca aceasta supa crema este delicioasa. Nu am fost fan niciodata al legumelor trebuie sa recunosc, dar aceasta chiar a avut un gust deosebit. Ceva fresh si matasos in acelas timp, asa ca va recomand sa incercati. Ingrediente: Morcovi 300 gr Ceapa 100 gr Usturoi  10-20 gr Stoc, apa 1 litru Unt/ Ulei […]

Rulouri cu salata de cruditati

Ingrediente: 1 telina mare, 4-5 morcovi, 2 mere 1 capatana de usturoi, 300 gr de sunca York patrata, 2-3 linguri de gelatina pudra, 100 gr de unt, maioneza cat sa se lege compozitia, sare, piper Pt dessign: rosii cherry, rosii galbene, masline, ceapa verde, frunze de patrunjel(leustean)si gogosar Mod de preparare: Telina si morcovi se […]

Piept de porc cu panglici de ridichie murata

Ingrediente: Piept de porc cu grasime 1 kg, ghimbir 2 bucati aproximativ 50 gr,  cimbru,  foi de dafin,  usturoi 1 capatana  boabe de piper, tabasco sosde soia aproximativ 5o ml  doar la fiert sos de soia 30 ml pt glazura sare, Ridichie chinezeasca alba, lunga sau ridichie normala, 1 grepfruit, unt 75gr, miere 2 linguri, 30 […]

Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez

Ingrediente: 200 g pulpa pui 30 g de telina 30 g de morcov 30 g ceapa 20 g de ciuperci 100 ml de unt sare, piper vin alb ulei, verdeata 100 g de orez verdeata 1 galbenus de ou 50 g de cascaval Mod de preparare: Pulpa de pui se spala si se va flamba, […]

Piept de pui in aluat

Aceasta reteta este preluata de pe goodfoodchannel.co.uk si este reteta lui chef  Tom Kerridge, evident ca am mai schimbat cate ceva.  Ingrediente pentru doua portii: 1 piept de pui, care se va taia in doua pe grosime 200 ml supa de pui, 125 g de ciuperci, 25 ml de smantana pentru gatit, 2-3 frunze de […]

Jurnal de calatorie, Costa Rica partea a 4, muzee de vizitat

http://transilvaniahostel.blogspot.com/p/touristical-objective-must-see-museo-de.html

Jurnal de calatorie, Costa Rica partea a 3, prin capitala San Jose

http://transilvaniahostel.blogspot.com/p/san-jose.html